Volg ons online:
Terug

Wanneer kies je voor een haarwerk?

Leestijd:  1 minIn deze blog geven we je meer informatie over haarwerken en vertellen we je over de voordelen en verschillen tegenover een pruik
Wanneer kies je voor een haarwerk?

De meeste mensen vinden het vervelend om op te vallen en nagestaard te worden, erger nog, de vraag “ben je ziek” zal zeker niet ontbreken. Als je dunner haar of kale plekken hebt gekregen of zelfs al je haar bent kwijtgeraakt, dan kun je ervoor kiezen om een haarwerk te gaan dragen. Je wilt tenslotte zo min mogelijk opvallen. In deze blog geven we je meer informatie over haarwerken en vertellen we je over de voordelen en verschillen tegenover een pruik

Haarwerk is een hulpmiddel

Het is goed om te beseffen dat een haarwerk een hulpmiddel is. Soms spreken we zelfs van een haarprothese. Nu klinkt dat wellicht wat heftig en dramatisch maar het geeft wel aan dat het niet altijd de ideale oplossing. Het is wel een mogelijke vervanging van haar. Een haarwerk is een mooie vervanging maar roept soms ook nog wat onzekerheden op, zit het goed, waait het niet af, kan ik ermee zwemmen etc.

Wanneer spreken we over een haarwerk en wanneer spreken we over een pruik?

In de volksmond speken we al snel over een pruik, toch zeggen wij liever in haarwerkland “ik draag een haarwerk”. Dit omdat het toch een andere associatie oproept bij iemand met een vorm van Alopecia. Het is immers geen “feest” om zoiets te moeten dragen, in wat voor een omstandigheid dan ook! Met een pruik bedoelen we eigenlijk vaak van een zeer goedkope synthetische kunstvezel en met een slechte pasvorm betreft het binnen werk (uiteraard wel geschikt voor carnaval of themafeestjes).

Het comfort van haarwerken

Een haarwerk biedt juist een goed comfort wat betreft het binnenwerk en kan gedeeltelijk of volledig handgeknoopt zijn en is van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast kunnen er allerlei opties toegevoegd worden aan het binnenwerk zoals siliconen strips om te voorkomen dat het haarwerk gaat bewegen of gedeeltes met PU strips om met een tape het haarwerk vast te zetten (hierdoor voel je je een stuk zekerder). Hiermee blijft het haarwerk zeer goed op zijn plek zitten. Dit soort mogelijkheden kan dus allemaal mee worden genomen in de besproken wensen wat betreft een haarwerk.

Haarverlies veroorzaakt veel emoties

Voordat je naar een haarwerkspecialist gaat moet je je realiseren dat het verliezen van je haar je kwetsbaar maakt. Je krijgt te maken met allerlei emoties als controleverlies, angst en machteloosheid wat soms gelijk is aan een rouwproces. Bereid je goed voor en laat je daarom goed adviseren. Realiseer je dat een haarwerk een hulpmiddel is. Je kunt je eigen haar er niet mee terugkrijgen, het zal de eerste tijd zelfs erg wennen zijn maar in de loop van de tijd raak je er vertrouwd mee.

De taak van een haarwerkspecialist

Een haarwerk zal er nooit zo uitzien als je eigen haar. Het is mijn taak als haarwerkspecialist om je alle mogelijkheden te laten zien, zo goed en eerlijk mogelijk te adviseren en je te begeleiden in het gehele proces. Het doel uiteindelijk is om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.

Copyright Hair Care Iris Melis 2022 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design