Veelgestelde vragen over haarwerken

Hier worden de meest gestelde vragen over haarwerken beantwoord, zoals hoelang gaat een haarwerk mee? Wat zijn de kosten en wat vergoed de zorgverzekering? Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met mij op.

Vraag en antwoord

Hoe lang gaat een haarwerk mee?

Dit verschilt per haarwerk, haarwerken van echt haar (Indisch) gaan ongeveer een jaar mee. Mijn ervaring is dat bij synthetische haarwerken de levensduur ongeveer 9 maanden is, dit omdat synthetische haarwerken op een gegeven moment gaan pluizen. Het is daarnaast van belang dat je je haarwerk volgens het  advies onderhoud met de juiste onderhoudsproducten, vraag hierover naar de mogelijkheden.

Wat kost een haarwerk?

De prijs is zeer afhankelijk van hetgeen jij kiest. De mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen zal ik met je bespreken tijdens het intakegesprek. Een synthetisch haarwerk(kunstvezel) kost minder dan echt haar omdat echt haar veel schaarser is. Ook is het goed om te weten dat het inknopen van haren veelal met de hand gebeurt en dit kost heel veel arbeidsuren.

Synthetisch haarwerk (kunstvezel) hoge kwaliteit

 • Haarwerk kort lengte vanaf € 750,- tot € 1000,-
 • Haarwerk half lang vanaf € 900,- tot € 1.250,-
 • Haarwerk lang vanaf € 1000,- tot € 1.500

Echt haar hoge kwaliteit

 • Haarwerk korte lengte vanaf € 1000,- tot € 3.000,-
 • Haarwerk halflang vanaf € 1250,- tot € 3.250,-
 • Haarwerk lang vanaf € 1500,- tot € 3.500

Prijzen zijn inclusief:

 • Vrijblijvend intake gesprek
 • 2e afspraak doorpassen van een aantal haarwerken
 • Aanpassingen aan het haarwerk
 • Ondersteuning voor bevestiging haarwerk voor thuis
 • Onderhoudsadvies
 • Garantie van 6 maanden op fabrieksfouten
 • kleine aanpassingen binnen 4 weken vallen onder nazorg, daarna worden er kosten voor berekend.

Niet bij inbegrepen is:

Een eventuele kappersbehandeling zoals het knippen van eigen haren (deel haarwerk) en het kleuren van eigen haren en het aanbrengen van structuur (krullen) op het haarwerk.

Hoe onderhoud ik een haarwerk?

Was het haarwerk 1x in twee a drie weken(mits je je haarwerk dagelijks draagt), altijd een masker of conditioner na het wassen in laten trekken en eventueel nog een leave in spray voor dagelijks gebruik. Uiteraard leg ik je dit alles uit bij een bezoek in de salon.

Kan ik lak gebruiken op mijn haarwerk?

Dit roept soms wel wat vragen op, gebruik altijd speciale lak voor haarwerken waarover ik je zal adviseren. Spray altijd minstens 30 cm van het haarwerk af en bij gebruik van haarlak moet je je haarwerk vaker wassen en heel voorzichtig zijn met krultang enz……, bespreek dit goed van te voren en vraag om advies.

Welk haartype kies ik?

Dit is sterk afhankelijk van hoe handig jezelf bent en het budget wat je te besteden hebt. Kies je voor gemak, dan kies je voor een synthetisch haarwerk, dit omdat een haarwerk van kunstvezel ook weer zo in de vorm terug komt.

Bij een haarwerk van echt haar behandel je dit net als echt haar. Je kan echt haar föhnen, krullen met de föhn of krultang. Daarentegen kan dit absoluut niet bij een synthetisch haarwerk omdat dit niet tegen hitte kan van de föhn of krultang!

Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van het soort haarwerk dat je kiest. Het kan zijn dat ik al binnen een paar dagen een mooi haarwerken kan leveren volledig afgestemd op jou persoonlijke wensen, dit noemen ook wel confectie haarwerken. Mocht je met spoed iets geleverd willen hebben geef dit dan aan tijdens het maken van een afspraak, dan kan ik daar rekening mee houden. Zit het juiste model, kleur of valling er niet bij dan gaan we kijken naar een maatwerk. Bij een maatwerk zijn er vele mogelijkheden zowel in haarsoorten, kleuren en lengtes. Let op bij maatwerken is de levertijd 3 tot 6 maanden.

Wat vergoed de zorgverzekering?

Voor het jaar 2024 is het bedrag uit de basis verzekering € 465.00 en ben je aanvullend verzekerd  heb je wellicht recht op een hogere vergoeding. Je kan altijd ook zelf informeren bij je eigen zorgverzekering. Wel is het van belang dat je een medische verklaring hebt van een huisarts/dermatoloog/oncoloog enz….

Wat is het verschil tussen echt haar en synthetisch haar?

Synthetisch haar wordt gemaakt en echt haar is een natuurproduct. Synthetisch haar slijt sneller dan echt haar. Echt haar kan je föhnen en behandelen met de krultang en synthetisch haar niet. Echt haar is matter en synthetisch haar glanst veel meer, dat laatste kan wat minder natuurlijk ogen.

Kan mijn huid tegen tape of hypoallergene huid lijm?

In bijna alle gevallen wel, soms kan de huid een allergische reactie geven en zal er een andere oplossing gevonden moeten worden.Hair Care Iris Melis Reisenakker 2, 6903 ZJ Zevenaar
Email: info@haircareirismelis.nl

Bel mij op 06-45422057
Copyright Hair Care Iris Melis 2022 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design