Oorzaken haaruitval

Er zijn diverse redenen die leiden tot haaruitval. Graag vertel ik meer over enkele oorzaken.

Alopecia / haaruitval door chemotherapie

Alopecia door chemotherapie beschadigd haren in de anagene fase(groeifase) Hierbij kan tot 80% van de haren verloren gaan (80% van de haren bevinden zich in de anagene fase).

De telogene haren vallen dan ook nog eens na 2-4 maanden uit. Heb je haaruitval door chemotherapie? Neem dan contact met mij op over alle mogelijkheden voor jouw situatie. Graag neem ik de tijd om met jou alle mogelijkheden te bespreken.

Alopecia Androgenetica

Alopecia Anrogenetica is een erfelijke afwijking en is in vergelijking met andere vormen van kaalheid de meest voorkomend. Het komt zowel in chronische als acute vorm voor, zowel bij mannen als vrouwen. Het belangrijkste androgeen dat bij het ontstaan van kaalheid een rol speelt is dihydrotestosteron. Dit wordt door het iso-enzym 5a reduktase type I en II uit testosteron omgezet. De gevoelige hoofdhuidhaarfollikel komt daardoor eerder in de telogene fase waardoor de anagene fase dus korter wordt. De haarfollikel verschrompelt en in het aangedane gebied blijven gebieden over met nauwelijks vellusharen.

Alopecia Areata

Allopecia Areata komt veel voor: 1-2% van alle mensen krijgt deze aandoening. Hierbij veroorzaken afweercellen van het Th 1-type een immuunreactie, waardoor haren uitvallen. De haarfollikel zelf wordt niet aangetast. De aandoening is dus volledig reversibel. Na 6 maanden tot 1 jaar is 50% van de mensen klachten vrij.

Indien alle haren(wenkbrauwen, schaamhaar, okselhaar, en hoofdhaar) zijn uitgevallen spreken we van Alopecia Totalis. Cosmetisch is het voor vrouwen vaak gewenst om wenkbrauwen te tatoeëren.

Alopecia Diffusa

Wanneer er over de gehele hoofdhuid meer haren dan gebruikelijk uitvallen, is er sprake van Alopecia Diffusa. Dit wordt ook wel Effluvium genoemd. Bij Alopecia Diffusa wordt vaak de gehele hoofdhuid zichtbaar door het uitgevallen haar. Er is dan een groter gedeelte van de haren in de rustfase dan normaal. Wanneer er sprake is van Alopecia Diffusa, is er meestal geen sprake van allergische reacties, ontstekingsreacties of een rode hoofdhuid.

Alopecia Diffusa ligt niet altijd aan de hoofdhuid. Andere mogelijke oorzaken van Alopecia Diffusa zijn een stoornis in de schildklier, stress, het gebruik van bepaalde medicijnen en gebrek aan bepaalde vitaminen en/of mineralen.

Trichotillomanie

(TTM) is het dwangmatig uitrekken van het eigen haar, waardoor zichtbare kale plekken ontstaan. Het is een stoornis die lastig te behandelen is. Er is geen duidelijke oorzaak te vinden.

Heb jij haaruitval en zoek je een passende oplossing?

Je kunt bij mij terecht voor een haarwerk van hoge kwaliteit van zowel echt haar als synthetisch haar. Er zijn talloze mogelijkheden. Aarzel niet om contact met mij op te nemen als je meer wilt weten of een intakegesprek wilt plannen. Als je kiest voor Hair Care Iris Melis dan kies je voor een betrokken samenwerking. Eerst nodig ik jou uit voor een intakegesprek, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Hair Care Iris Melis Reisenakker 2, 6903 ZJ Zevenaar
Email: info@haircareirismelis.nl

Bel mij op 06-45422057
Copyright Hair Care Iris Melis 2022 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design