Haarwerken

Een syntetisch haarwerk is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt haar.

Het voordeel van een synthetisch haarwerk is het gemak van het onderhoud. Een synthetisch haarwerk is licht in gewicht en het binnenwerk kan variëren van een machinaal(binnenwerk) tot 100% handgeknoopt(binnenwerk) met een monotop en/of een lacefront, dit alles kan er voor zorgen dat het zo natuurlijk mogelijk uit ziet en tevens dus ideaal in onderhoud is. Het nadeel van een synthetisch haarwerk kan zijn dat je niet met een warmtebron(Föhn, krultang, stijltang enz..) het mag moduleren, zoals bij echt haar.

Volledig haarwerk

Wanneer je volledige hoofd bedekt moet worden (door bijv. een chemo-behandeling of alopecia areata/totalis) dan kiezen we voor een volledig haarwerk. Dit komt op alle leeftijden voor en kan je behoorlijk onzeker maken. Ook bij dit proces zal ik je begeleiden van a tot z. Afhankelijk van je wensen, kan je kiezen voor een mooi natuurlijk vallend haarwerk van echt haar óf een synthetisch haarwerk van goede kwaliteit.

In dit proces is het van belang dat je juiste informatie ontvangt en daarmee de juiste keuze kan maken. Tijdens het intake gesprek zal ik je hoofdomvang opmeten, kleuren stalen met je bekijken maar bovenal zal ik goed luisteren naar je wensen zodat ik je een mooi haarwerk kan bieden. Dit zal je weer volop zelfvertrouwen geven!

Deelhaarwerk

Een deelhaarwerk of een top is veelal bedoeld om de bovenkant van je hoofd te bedekken of om een kale plek(ken) daar waar nodig is op te vullen (denk ook bv verlittekening en frontalopecia alopecia androgenetica). Deze deelhaarwerken kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Met clips of met (hypoallergene) tape/lijm.

Deelhaarwerken kunnen op redelijke korte termijn(…..) geleverd worden. Dit zijn standaard modellen. Mocht het zo zijn dat het gewenste haarwerk er niet bij zit dan kunnen we kijken naar een haarwerk op maat(levertijden 3-6 maanden).

Uiteraard ondersteun ik je met een stappenplan zodat je zelfstandig je haarwerk thuis kan bevestigen. Hiermee zorgen we ervoor dat je haarwerk altijd goed vast zit..

Volledige haarwerken kunnen ook op korte termijn geleverd worden. Dit zijn basis modellen. Mocht het zo zijn dat het gewenste haarwerk er niet bij zit dan kunnen we kijken naar een haarwerk op maat(levertijden 3-6 maanden). 

Bevestigingsmethoden

Ik bevestig de haarwerken uitsluitend met semi-permanente bevestigingstechnieken zoals clips, hypoallergene tape, antislip monturen en huidlijm(meestal aan de voorkant). Dit zorgt ervoor dat je altijd thuis je eigen haarwerk kan bevestigen en dus je hoofdhuid zelf kan reinigen en verzorgen. Je kan dus niet terecht voor permanente bevestiging (volledige belijmen).

Voor onderhoud kan je ook terecht in mijn salon, denk bijv. aan wassen van het haarwerk en verzorgende maskers. In mijn atelier voer ik de meeste reparaties zelf uit en kan je ook terecht voor het (bij) knopen van haren. Meestal ben je je haarwerk een dag kwijt afhankelijk van het soort reparatie. Sommige reparaties kunnen langer duren.

Ieder haarwerk vergt een ander onderhoud. Ook hier zal ik je uitgebreid over informeren en in ondersteunen. Goed onderhoud is erg belangrijk voor het draagcomfort en de levensduur. Levensduur van écht haar is langer dan dat van synthetisch haar. Ik help je op weg met de gekozen bevestigingsmethode en dit geeft je de mogelijkheid zelfstandig je haarwerk op en af te zetten. Je hoeft dan niet elke 4 tot 6 weken langs te komen. Je kan kiezen of je je eventuele eigen haar laat knippen en kleuren in mijn salon.

Samen gaan we voor de beste oplossing!
Hair Care Iris Melis Reisenakker 2, 6903 ZJ Zevenaar
Email: info@haircareirismelis.nl

Bel mij op 06-45422057
Copyright Hair Care Iris Melis 2022 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design